Go to content
Vastuullisuus

Metsänautin ytimessä on luonnosta nauttiminen, luonnon hyvinvoinnin ammentaminen ja luontoyhteyden syventäminen. Siksi myös luonnon kunnioittaminen ja siellä vastuullisesti toimiminen ovat meille ensiarvoisen tärkeitä asioita. Luonto antaa meille paljon, joten me myös annamme sille takaisin – tai vähintään toimimme jälkiä jättämättä.

Retkieväissä huomioidaan vastuullisuus suosimalla mahdollisimman pitkälti lähituottajien ja paikallisten yritysten tuotteita. Lisäksi hyödynnetään luonnon omia antimia, kuten marjoja, sieniä ja villiyrttejä.

Luontoa kunnioitetaan myös yleisellä huomaavaisuudella: esimerkiksi Tentsilen pystytyksessä käytetään puunhalaajia, jotka suojaavat puuta.

Retket järjestetään pitkälti lähiluonnossa, jotta ylimääräiseltä autoilulta vältyttäisiin. Metsänautin missiona on opettaa tätä lähiluonnossa viihtymistä retkeläisille niin, että se jäisi pysyväksi tavaksi omaan elämään ja vapaa-ajan suunnitteluun.

Saapumista tapahtumapaikalle suositellaan julkisilla kulkuvälineillä

Linkki HSL-Reittiopas

Haluatko kysyä jotain Metsänautin vastuullisuustoimenpiteistä? Lähetä meille rohkeasti viestiä! Vastuullisuus ja luonnon kunnioitus ovat meille sydämen asioita, ja keskustelemme aiheesta mielellämme.

Jokamiehenoikeudet

Green Activities

Metsänautille on myönnetty Green Activities sertifikaatti toukokuussa 2022.

Green Activities sertifikaatti on myönnetty työstä kestävän ja vastuullisen matkailun eteen

Vastuullisuussuunnitelma

Luontoalanyritys Metsänautti Oy tarjoaa asiakkailleen kokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko palveluketjun ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä.

Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi jatkuvasti toimintaamme kehittämällä ja asettamalla uusia tavoitteita vuosittain.

  • Olemme aktiivisesti mukana kestävän kehityksen koulutuksissa, ja viestimme asiakkaillemme kestävän kehityksen toimistamme

  • Sitoudumme kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun ja oikeuksiin

  • Työskentelemme sosiaalisen kestävyyden puolesta alueellamme henkilöstömme ja vieraidemme hyväksi

  • Pyrimme aktiivisesti vähentämään energian ja veden kulutustamme sekä minimoimaan jätteen syntymistä ja parantamaan sen lajittelua

  • Toiminnassa käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita aina mahdollisuuksien mukaan ja kierrätämme tapahtuvissa syntyvän jätteen